Gepersonaliseerde portretschilderijen van dieren


Gepersonaliseerde portretschilderijen van dieren

Het portret van dieren wordt zeer gewaardeerd, net als het portret van mensen. Of het nu gaat om het verbeteren van de presentatie van je paarden en hengsten om je bekendheid als professionele of amateurfokker te vergroten, het schilderen van dieren is nuttig. In deze tekst wordt informatie gegeven over de soorten portretten, de beste dierenportretten en de plaatsen waar je ze kunt krijgen.

De verschillende soorten gepersonaliseerde dierenportretten

De dierenportrettist maakt portretten voor huisdieren. In het algemeen zijn de diensten van de dierenportretschilder gericht op professionals en amateurs in de fokkerijsector, maar ook op particulieren die hun huisdieren willen vereeuwigen. Deze professional zal, dankzij zijn gedragskennis van dieren, weten hoe hij de beste momenten kan vastleggen om er een kwalitatief hoogstaand portret van te maken. Dit zijn over het algemeen portretten gemaakt van foto’s. De fotograaf of portrettist biedt daarom verschillende diensten aan zijn klanten aan. Sommige platformen bieden de realisatie van portretten voor dieren met de hand. Deze techniek kan door de professional worden uitgevoerd met behulp van een foto van het dier. Daarnaast biedt de huisdierfotograaf ook nog andere diensten aan zoals :

  • fotoreportages van fok- of pensionbedrijven
  • portret- of studioportretfoto’s
  • foto’s in situatie zoals het geval is met werkhonden en ook paarden
  • pakketten of boeken.

In sommige gevallen zorgt de portrettist ook voor de realisatie van gepersonaliseerde communicatiedragers zoals banners op Facebook, Instagram of uw website. U kunt ook vragen om papieren versies van uw foto’s. Bovendien kunnen ze naar wens worden gepersonaliseerd. Je hebt immers de keuze wat betreft de verschillende artistieke technieken, het formaat van het beeld en de keuze van de onderwerpen. Je hebt de mogelijkheid om op het schilderij van het dier te zeggen wat je het liefst wilt zien en de fotograaf zorgt voor een portret dat het beste bij je verwachtingen past. U zult hem beschrijven wat u zoekt, evenals het type frame dat bij u past. Houten lijsten zijn vaak het meest geschikt voor dierenportretten.

Waar koop je gepersonaliseerde schilderijen voor dieren?

Om uw interieur te sublimeren, uw huisdier te vereeuwigen of de bekendheid van uw activiteiten op sociale netwerken te vergroten, hebben gepersonaliseerde schilderijen voor huisdieren veel voordelen. Als u een gepersonaliseerd schilderij voor dieren wilt kopen, zijn er veel voorstellen voor u beschikbaar. Inderdaad, verschillende kunstenaars en fotografen bieden u hun diensten aan voor de realisatie van dierenportretten. U kunt op het web zoeken via uw netwerk of door de aanbevelingen van uw vrienden en familie op te volgen. Als portrettist heeft u de keuze tussen verschillende bijvoorbeeld Anipix Studio, Cindy Barrilet, Sterrendier enz. Aarzel niet om vergelijkingen te maken op het gebied van dienstverlening en tarieven voordat u zich vastlegt. Voor meer informatie kunt u ook de gebruikersbeoordelingen raadplegen. Ze weten zeker de beste plekken waar je met een goed budget portretten van je mannetje kunt krijgen.

Enkele voorbeelden van beroemde dierenschilderijen

Verschillende dierenschilderijen hebben hun stempel op de mensen gedrukt en hebben de tand des tijds doorstaan. Deze kunstwerken maken nu deel uit van de overblijfselen van de mensheid. Ze zijn onder andere :

  • De schilderijen in de grot aan het bed

Uitgevoerd 35.000 jaar voor JC, bestaat het uit 425 tekeningen van dieren zoals neushoorns, mammoeten, paarden, beren en katachtigen. Ze werden in 1994 in de Ardèche ontdekt en vormen een van de meest ontroerende getuigenissen van de mensheid.

  • De haas

Dit werk van de kunstenaar Albrecht Dürer is de ster van de Oostenrijkse musea. Het realisme van dit schilderij, dat door de kunstenaar prachtig is weergegeven, laat niemand onverschillig.

  • Het witte paardenhoofd

Dit schilderij, gemaakt door Théodore Géricault in 1815, is een van de beste voorstellingen van schilderijen voor dieren. Het blijft een van de meest gewaardeerde schilderijen van kunstliefhebbers tot op de dag van vandaag.

  • De Eenhoorn in de Eenhoorn van de Vrouwe Hangend

Deze vijf voorstellingen dateren uit het begin van de 16e eeuw en vormen een allegorie van de vijf zintuigen. Het is een set van wandtapijten die bestaat uit 6 stukken en is 3 tot 5 meter lang. Dit portret is een van de bekendste werken van de Franse Renaissance.

  • De Delacroix-tijger

Geschilderd door de beroemde schilder Eugène Delacroix die in de 19de eeuw wilde dieren tot een van zijn favoriete onderwerpen had gemaakt, werd dit werk beroemd om zijn realisme en precisie.

  • Gaugin’s “Witte” paard

Dit portret, dat door Paul Gaugin in Tahiti is geschilderd, was, hoewel het niet verwijst naar een wit maar een groen paard, een van de beroemdste werken van de 20e eeuw. Naast deze paar portretten zijn er nog vele andere die beroemd zijn. Je kunt je eigen portret laten inspireren door deze.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *